همشهری آنلاین: یک متخصص کلیه گفت: دیالیزی‌ها تا حد امکان آجیل نخورند و در صورت تمایل به مصرف آن از آجیل‌های بی‌نمک و تازه استفاده کنند و این کار را در نزدیک زمان دیالیز انجام دهند تا ترکیبات آجیل زودتر از بدنشان خارج شود.

دیالیزی‌ها آجیل نخورند

دکتر منصور گتمیری در گفت وگو با ایسنا، افزود: برخی آجیل‌ها پتاسیم زیادی دارند و مصرف زیاد آن‌ها ممکن است برای بیماران دیالیزی مشکل ایجاد کند.

وی با بیان اینکه میوه‌ها از جمله مرکبات حاوی پتاسیم زیادی هستند، گفت: میوه‌هایی مانند پرتقال، لیموشیرین و نارنگی پتاسیم زیادی دارند بنابراین بیمارات دیالیزی نباید در مصرف این میوه‌ها افراط کنند و بهتر است روزانه یک پرتقال یا یک لیمو شیرین مصرف کنند تا پتاسیم خون آنان بیش از حد متعارف افزایش نیابد.

این متخصص کلیه با اشاره به مسافرت بیماران دیالیزی اظهار کرد: اگر این بیماران بیش از یکی دو روز قصد مسافرت دارند باید پیش از سفر با معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مقصد به منظور دیالیز هماهنگی‌های لازم را انجام دهد.

وی افزود: تعداد کمی از بیماران، دیالیز صفاقی می‌شوند. این بیماران باید مایعات و وسایل استریل و پانسمان را در طول سفر به همراه داشته باشند به عنوان نمونه هر روز به 4 بگ مایعات نیاز دارند.

گتمیری در پایان گفت: بیماران دیالیزی می‌توانند فعالیت بدنی سبک و مداوم مانند پیاده‌روی و شنا انجام دهند. این کار باعث می‌شود که مایعات بیشتری از طریق پوست و تنفس دفع کنند البته آنان نباید ورزشهای سنگین را انجام دهند و به عضلاتشان آسیب برسانند.

کد خبر 204105
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز